Monday, 28 October 2013

Adha skincare..ohh falling in love..:-) Part 1


~~> salam..halooo! Lama nya dah tak story mory kat blog ni. Ok,korang pernah try adha skincare tak? yang dah pernah try mesti akan cakap best kan! Sha suka try sumthing gud tapi tak memudaratkan skin. And adha is my choice. Serum adha best.sangat2. Boleh digelar serum magic uolss. Bila apply kat muka..the result is kababoom! really love it. Sha tahu & baca & kenal adha skincare nih dari instagram amoi heaxa..disamping tu belek-belek blog & facebook amoi heaxa. Kat instagram pun banyak jugak artis malaysia yang pakai..macam leez rosli af pun pakai gak. Cer korang usha ig leez..mesti die dok promote skincare yang die pakai..:-) Bila dah ada respon feedback dari mereka yang dah try & pakai sha pun terbuka hati nak try. Seriously,memang tergoda nak try. hahaha..sememang nya wanita tak pernah puas nak kekal cantik menawan..haha (ayat skema). Tapi jangan lupa bersyukur sebab semua kecantikkan & kesempurnaan yang kita dapat hanya lah pinjaman sementara dari NYA..alhamdullilah,syukur.

               Adha skincare nih dari jakarta indonesia. Korang tengok lah artis2 indonesia semua nya gebu mulus je kulit dorang. Kulit dorang pinkish2 gitu. Nak cari skincare yang sesuai dengan kulit kita kena lah tengok cuaca kat negara kita macamana..kalau korang pakai produk kpop lah misal nya,negara dorang sejuk..cuaca sejuk..of course lah kulit dorang cantik sesuai dengan skincare yang dorang pakai. kalau pakai skincare dorang kat tempat kita ni..agak-agak sesuai tak?? ada yg betuah memang lah sesuai..kalau dapat yang tak sesuai?? takkan nampak improvement pun. So kena pandai pilih yang sesuai dengan cuaca kat tempat kita ni. Asalkan tidak memudaratkan skin anda ye. Satu lagi,korang kena ambik tahu jugak. Jangan pakai skincare yang mengandungi kandungan "PARABEN". Be alert! paraben memang tak bagus untuk skin sebab ianya sejenis bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan kulit kita. Kalau nak beli skincare..krim ke..cleanser ke kena tengok ada paraben ke tak. Jangan main ambik & beli je. Baca kat belakang tu..ada kandungan paraben ke tak? Haa..cepat tengok..


haa..itu lah adha akincare..dlm kotak tu ada sabun pencuci muka,krim siang & krim malam. Kotak putih tu serum vitamin c..ada kandungan vitamin E & collagen jugak..serum magic. Sabun tu boleh tahan sampai 2 bulan lebih..lama jugak nak habis taw. Krim tu pulak boleh tahan sampai 2-3 bulan. Skincare adha ni tidak mengandungi bahan kimia merbahaya..kandungan nya sangat semulajadi berasaskan tumbuhan herbal.

Yang ni pulak serum magic tu..serum vit c. Sangat bagus..serum ni pulak boleh tahan dalam sebulan lebih. bergantung dengan kekerapan korang menggunakan nya. Tapi bagi sha serum ni boleh tahan sebulan lebih. Serum ni bagus untuk mencerahkan warna kulit sehingga wajah tampak lebih putih gebu bercahaya dan tidak kusam,ianya juga mampu mengecilkan liang roma,berfungsi sebagai anti ageing,anti wrinkle,mengurangkan kedutan di muka dan mata dan mengurangkan kantung mata seperti eyebag. Bila sapu kat muka..rasa sejuk n moist je..jangan risau. Tak rasa pedih pun..:-)

Dulu kulit sha memang jenis yang kusam..tona tak sekata..berminyak,sensitif,ada beberapa tompok jugak jeragat..pastu kasar. Hurrmmm..pic dari kiri atas tu sebelum menggunakan adha skincare..(nampak berumur muka ) yang bawah kiri tu selepas seminggu menggunakan adha..skin ada improvement,alhamdullilah. Kalau korang ada masalah dengan skin macam berjerawat,jeragat,tona tak sekata,kulit kasar,berminyak,liang pori terbuka boleh lah try adha skincare nih. Dulu sha pun tak berani nak try..tapi bila dah try alhamdullilah memang berpuas hati. Suami pun perasan skin dah semakin glowing,gebu & soft seperti kulit baby kata nya..hihi. berbunga-bunga taw hati ni..;-) Jangan risau uolls..produk ni bebas dari bahan kimia..sebab tu tahan 2-3 bulan je..kalau dah lepas 3 bulan buka bau dah semacam bererti dah tak elok lagi lah tu..
without any makeup...masa ni pas cuci muka apply serum vit c.Skin nampak fresh & glowing je kan..:-) kat umah takkan nak apply makeup jugak..bukan nya kite ni mak datin..hahaha..:-) Adha skincare ni untuk luaran..kalau untuk dalaman & luaran sha ambik shaklee supplement..shaklee supplement is the best taw! cepat try..:-) Sha amalkan esp soya protein,vitamin c ,vitamin e...dalaman & luaran kena balance ye..jaga sebaik nya..dan jangan lupa minum air kosong sekurang2 nya 3 liter sehari. Air kosong ni sangat bagus untuk skin taw..

Haa..selain skincare untuk luaran,sha ambik shaklee ni..sha suka mix kan esp shaklee ni dengan pelbagai minuman. yang ni sha mix dengan mealshakes + soya organic melilea. :-) Sedap taw..korang boleh mix esp ni dengan juice..sunquick ke,holick ke,susu marigold kotak ke..ikut selera korang ye.

yang ni pulak with krim siang adha,eyeliner,maskara & lipstick. Masa ni dalam tempoh perawatan so takleh nak apply any makeup dulu macam bedak ke,foundation ke..blusher ke..sebab dalam tempoh perawatan taknak skin kita terkejut..biar dulu bebas dari makeup..biar skin bermanja2 dulu dengan kenalan baru die adha...kalau krim siang adha,eyeliner,maskara & lipstick should be no problem nak apply. Ok,kalau korang nak mata tu nampak fresh..korang jangan pakai eyeliner hitam kat bawah mata ye..sebaik nya pkai eyeliner warna putih untuk mata nampak fresh gitu..hehe. :-)

ok..nanti sha share tentang adha skincare lagi ye..:-) Tunggu taw! banyak lagi yang menarik nak dikongsikan bersama..

~Love-sha~

~belum ready lagi tengah nak atur telekung dah tangan gatal ter "snap" pulak.~ Salam maghrib buat sahabat semua..:-)













              




26 comments:

  1. Licinnya muka sis. Perfect. Muka kamek pun licin tapi licin entam minyak. Hahaha.

    ReplyDelete
  2. hihi..biasa jak dear...kena rajin juak belai..mun sik berminyak juak..huhu.:-(

    ReplyDelete
  3. Adha nie sangat berkesan, knp lah sy x jmp produk nie dr awl.. Kn bagus

    ReplyDelete
  4. Saya menjual adha original rm74 sahaja.. Now buat promosi gila2.. Harga asal rm120 untuk 50orang terawal sahaja.. Call / SMS 0172443436 / 0193411046

    ReplyDelete
  5. Stockiest , , dropship di alu alukan..pemborong adha sms/whatsapp/call 0177172019

    ReplyDelete
  6. Mmg permulaan penggunaan adha ni dia mengelupas ka? Rasa mcm muka berkedut sgt bila senyum. Mcm muka plastik ja rasa bila mngelupas. Mngambil masa yg lama ka utk perawatan pengelupasan kulit. Takot kulit nipis ja ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengelupas? Itu dpends dgn kulit masing2 kot. Saya pkai ok je..xde mengelupas..cuma kering je kulit pada awal nya..but after seminggu dah ok..:-)

      Delete
  7. Kak sha..kita nk kawen dlm mggu ke2 march ni..sempat x kalo guna adha ni dlm tempoh till my wedd?my skin x kusam la n bnyk kesan jerawat..

    ReplyDelete
  8. boleh try sabun dan serum pun sangat berkesan..pkai sabun dan serum xde masalah kalau nak makeup..nnt nak kawen muka pun npk ok sikit..:-)kalau pkai satu set plg lama sebulan x boleh sapu makeup..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum... kaksha.. nak tanya, cara pemakaina dlm tempoh perawatan camne ye? kena pakai complete set macam sabun, serum, then krim siang/malam ea? or sabun with krim siang/ malam je ? or after 2 weeks perawatan baru boleh pkai complete set tu ? 3 hari masa first timetu saya pkai sabun dengan serum je, hari ke-4 tu baru saya start pakai complete set tu. betulkah cara saya pakai tu ?? thanks sis! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dear..yes..betul lah tu.utk 3 hari pertama pkai sabun n serum dulu k..then masuk hari ke-4 baru pkai both krim..:-)

      Delete
  10. Salam...mne nak dpt produk a-Dha ni..leh gtau x...sbab nk beli tkut yg tiruan plak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear..kalau berminat saya pun ade jual sekali selain pakai utk diri sendiri..aar...mmg byk yg tiruan kalau tersalah beli..pastikn beli yg ori baru taw keberkesanan nya nnt..tq.:-)

      Delete
    2. macam mna nak beli dgn akak?

      Delete
  11. hai dear..yup..mmg d galakkn utk 3 hari pertama pkai serum & sabun dlu ye.then masuk hari ke-4 baru boleh start pkai krim..siang n mlm..sbb xnak muka kita terkejut kalau pkai satu set dgn krim pada masa yg sama..kena ikut arahan yg betul k..:-)

    ReplyDelete
  12. Saya ada beli serum adha.tpi bau dia masam sikit . memang macam tu ke . tp saya xle tahan ngn bau dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. masam? rsa nya takde lah bau masam..smpai takleh tahan dgn bau. Bau nya soft je..beli kat mana ye?

      Delete
  13. Replies
    1. wasalam..kalau set dlm kotak mcm kat ats tu rm130..kalau dlm packaging lama dlm plastik rm125..:-)

      Delete
  14. salam awak kita nak li dari awak blh?pm kita 0127851876..kita nak li serum jer

    ReplyDelete
  15. sist sha saya dr kalimantan, bagaimana kalu mau beli a-dha yang original? price pliss...
    pliss contact at 085 3344 17003, thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sist sorry, tolong contact di +62 83344 17003, thanks

      Delete
  16. sis, beli dari mana ye shaklee? sy risau nak beli dari sembarangan org, risau tiruan.
    mohon wassap sy iye sis.. 0176707689
    tq sis :)

    ReplyDelete
  17. Hye...maaf yekk.. nad pun ade jual set adha skincare ni.. produk ambik dri kilang..hrge pun berpatutan.. p jgn pk yg murah ni sbb x ori.. boleh chechk sendiri produk ni ori atau x.. serius seminggu pakai nmpk beza.. klo nak boleh order.. ade 2 set yg boleh pilih ekonomi atau exclusive..

    ReplyDelete
  18. Hye...maaf yekk.. nad pun ade jual set adha skincare ni.. produk ambik dri kilang..hrge pun berpatutan.. p jgn pk yg murah ni sbb x ori.. boleh chechk sendiri produk ni ori atau x.. serius seminggu pakai nmpk beza.. klo nak boleh order.. ade 2 set yg boleh pilih ekonomi atau exclusive..

    ReplyDelete